Supergoda frallor med fröer

 
Dessa frallor är otroligt saftiga och goda, speciellt goda med pumpafrön (min personliga favorit...), men går jättebra med sesamfrön, solrosfrön, linfrön eller vad man själv föredrar att toppa med. Detta recept ger 18 st frallor.
 
75 g smör
5 dl mjölk
2 tsk salt
2 msk honung
50 g jäst
12-14 dl vetemjöl special
 
1 ägg uppvispat med lite mjölk
Valfria frön
 
1. Smält smör och tillsätt mjölk, salt och honung. Värm till ca 38 grader och blanda med den smulade jästen, lös upp denna ordentligt. 
 
2. Tillsätt det mesta av mjölet och knåda degen mjuk och smidig. Låt den sedan jäsa övertäckt med bakduk i ca 30 minuter. Sätt nu på ugnen, 225 grader.
 
3. Dela degen i 18 lika stora delar (jag brukar väga hela degen och sen dela detta med antal bullar, för att få ut exakt samma vikt på alla bullar) och rulla dem till runda bullar. Låt de sedan jäsa övertäckta, på plåten, i ca 30 minuter till.
 
4. Pensla bullarna med det uppvispade ägget och toppa sedan med frön. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt sedan bullarna svalna på galler, under bakduk.
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: